engels blik met "the red boy"

letterlijk een bijzondere blikvanger dit ronde blik van master Chares Lambton naar het schilderij "the red boy" uit 1825 van Thomas Lawrence. het is eigenlijk om van te smullen, ook nu er geen toffees meer in zitten.

circa 15 cm rond, op zoek naar een nieuwe bestemming..................

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

antieke ronde brillen

zes verschillende antieke brillen met zilveren, verzilverde, metalen monturen, waarvan een zonnebril jaren vijftig, we zien  knijpbrillen/prince nez, lorgnet, oudste eind 19e eeuw, rest begin 20e eeuw, een met gebroken glaasje, zie foto's want de brillen zijn allemaal in gebruikte staat. 

op de foto linksonder een bril met grote lus dit was om hem aan een knoop oude kleding op te hangen, is dat handig?

 

 

€ 39,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

houten eend, mogelijk lokeend

of hij droomt ervan een lokeend te zijn of hij is voor decoratie alleen, wij weten het niet. het betreft een massief houten eend, geproduceerd in China, jaren 80 vorige eeuw. de eend is in goede, gebruikte staat en kan binnen en buiten geplaatst.

alhoewel buiten, alleen met mooi weer dan, misschien toch geen lokeend dan.

het is 14 bij 8 cm en de kleur is lichtgeel, gemeleerde yellow wash of zo.

 

€ 25,00

 • Uitverkocht

art deco kroontjespen en lakstempel in originele box

blauwe kroontjespen en lakstempel, met motiefje in goud en wit,  lijkt ongebruikt. in zeer goede staat, de box is circa 19 bij 17/14/7 cm, pen is 14 cm en de stempel 7,5 cm. er staan (nog) geen initialen in de stempel, dus je kunt alle kanten ermee op.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

militaire kepi, officier in opleiding

pet van een officier in opleiding in Frankrijk, circa 1980, waarschijnlijk "saint maixient ecole" dus militair opleidingsinstituut, kleur hemelsblauw, rood deksel en gouden insigne, verder in keurige staat, ik ga de maten even geven binnenkant is 20 bij 15 cm, buitenkant 26/17/10 cm.

ook bij stijleffect de pet die gedragen werd als officier, deze is zwart met rood.

€ 0,00

 • Uitverkocht

militaire kepi, officier jaren 80

pet van een officier in Frankrijk, circa 1980, kleur zwart met rode decoraties en gouden band, tevens met een gouden insigne, verder in keurige staat, ik ga de maten even geven binnenkant is 20 bij 16,5 cm, buitenkant 26/17/10 cm.

ook te koop bij stijleffect een pet die gedragen werd tijdens de opleiding voor officier, deze is bleu met zwart en rood.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Maria , bronzen gestileerde art deco afbeelding Maria

modern gestileerde Maria, La Vierge in brons en verkoperd, het is 32 bij 9 cm en heeft aan achterzijde een kleine beugel om dit bijzondere object op te hangen. er is er maar een van, zullen er ook niet veel gemaakt zijn en deze is nu exclusief te koop bij stijleffect.

in kleine letters staat op de zijkant "bronze".

vermoedelijke herkomst Frankrijk.

€ 55,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

lokeend, klein model

klein model lokeend, we hebben binnenkort op de site ook grotere lokeenden, deze is van hard plastic gemaakt. sport plas, made in Italy, en is 27 bij 14 cm.

 

€ 19,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

lokeend, gepensioneerd, groot model

aan de onderkant staat gemerkt "sport plas", made in Italy, en "mallard hen" de eend is 37 cm lang en circa 15 cm breed, en heeft zichtbaar dienst gedaan, is overwegend zwart, met wat witte sporen, een heel indrukwekkende lokeend met stukjes ketting en touw, wij denken dat deze het heel erg naar zijn zin zou hebben in een mooie vijver en wie weet .........................

 

€ 25,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

lokeend met groene kop en gele snavel, extra groot model

aan de onderkant staat gemerkt "sport plas", made in Italy, de eend is 42/16/16  en deze heeft ook dienst gedaan, is overwegend grijs, met wat blauw en witte sporen, een hele grote lokeend met grote kop en gele snavel, wij denken dat deze het ook heel erg naar zijn zin zou hebben in een mooie vijver en wie weet .........................

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

kleine houten antieke lokeend

 

kleine houten lokeend waarschijnlijk uit oost europa 18/9/9 cm, beschilderd met donkere verf in groen en zwart, of het hem ooit gelukt is? ons trok hij in ieder geval aan, maar wij hebben een zwak voor eenden kijk maar op de site.

€ 39,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Banania reclamebus

Renault Estafette "Banania" leuk schaalmodel van Renault bus met vrolijke Banania reclame, heeft door aanrijding lnkerbuitenspiegel verloren, verder in prima, gebruikte staat, zit onder plastic kap.

busje is 9 en doos circa 15 cm.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

art deco greyhound beeld

art deco stijl sculptuur van metaal, groen gespoten vastgemaakt op houten plaat. lijkende op het jaguar symbool maar dit is waarschijnlijk een greyhound, chippet of hazewindhond. gericht op snelheid en dat blijkt hieruit, de neus in de wind.

13 bij 13 cm.

 

€ 22,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

flessenrek

 

overbekende flessenrek, praktisch voor volle en lege flessen, binnen en buiten, is in goede gebruikte staat, ijzer overal heel en stevig, met houten handvat.

32 hoog, 20/20 cm 

€ 0,00

 • Uitverkocht

marter opgezet op houten tak - taxidermie

 

sprong er zomaar tussenuit dit voorjaar op een  brocante markt in de Sarthois, Frankrijk en ons viel op dat het nog in nette, goede staat verkeert, bovendien een leuke uitstraling heeft, want in het echt zijn het enorme rovers, snel, gericht en dodelijk en dood is deze.

geprepareerd circa 1920-1930.

kan zo aan de wand, binnen of buiten, daarvoor is in het houten schild aan de achterkant een oog gemaakt, zie ook foto's.

 

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

kleine dokterstas, zwart leer

 

zwart leren dokterstas voor bezoeken op het platteland in de Sarthois, mogelijk van dierenarts? of huisarts?

mooi exemplaar, goed gebruikt, van binnen leer met zwart linnen, vakken voor recepten blokken en of is documenten in de zijkant, geen sleuteltje maar verder werkt alles, klaar voor (her) gebruik..........

het is 27 bij 19 cm, het hengsel niet meegenomen.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Guerlain - l'heure bleue - in originele box

voor de liefhebber, verzamelaar een lege fles l'heure bleue van Guirlain, welke voorkomt in de serie Downton Abbey vanwege het kerstgeschenk in 1931. niet deze doos maar het blijft een decoratief object.

de box is 14 bij 9 en de fles is 8 cm.

 

€ 29,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

fotolijst van beschilderd glas in houten standaard.

 

Houten standaard met beschilderde glasplaat waarachter een foto kan geplaatst, kortom een fotolijst gemaakt in Frankrijk begin vorige eeuw. in prima gebruikte staat.

de maat 31 cm bij 6, hoogte 21 cm en het glas is 24 bij 18 cm, ruimte voor een mooie foto.  

€ 21,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

oud Hollandse kolenschep

 oud Hollandse kolenschep, groot model, koper met houten handvat, authentiek stuk 43 bij 12 cm, gewicht 700 gram, prijs inclusief verzenden binnen Nederland.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

Zouaaf

het betreft een foto van een Franse jongeman die gehoor gaf aan de oproep van de Paus aan de katholieke jongeren in de wereld om hem te helpen in het gevecht voor eenheid van Italie als Roomse staat. Zo ontstond in 1861 "Regiment der Pauselijke Zouaven" waarin vrijwilligers (ook Nederlanders) uit diverse landen dienst namen. (Bron zouavenmuseum.nl gevestigd in Oudenbosch)

het maantje heet een croissant, de ster een etoile en er staat vermeld 2, een hele bijzondere foto in originele lijst. de achterzijde is licht geblakerd, verder in prima staat, rest nog de vraag wat is er  gebeurd?  

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

gietijzeren turquoise onderzetter

op veler verzoek bieden wij de stevige, leuke, turquoise , gietijzeren Franse onderzetter aan een praktisch en decoratief object voor binnen en buiten en je mooie tafel beschermd. op de eerste foto de bovenkant, op de tweede foto de onderkant!

leuker kunnen we het nauwelijks maken deze heeft een doorsnede van 22  cm en verderop wordt er nog een aangeboden, beide in goede, gebruikte staat.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

Franse koperen onderzetter met steel

Franser kan het niet een zware, koperen onderzetter met lys de france, de franse lelies erop.

praktisch en decoratief object voor binnen en buiten om je mooie tafel te beschermen. 

deze is in goede gebruikte staat en heeft een doorsnede van 19 cm, inclusie steel is het 33,5 cm en het is 3 cm hoog vanwege de pootjes, zie foto's.

 

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

slijpapparaat scheermesjes, "repasseur automatique As des AS"

hele aparte vondst dit houten kistje met een slijper voor scheermesjes, wie doet dat, of deed dat. er zit er een in dat is wel een dikkere soort dan wij nu gebruiken, eerste ladyshave misschien? enfin kijk ernaar, binnenin een leren band op een rol, buiten een hendeltje en draaien maar, de hendel wordt los geleverd.

op de deksel staat vermeld: repasseer automatique AS des As, l'atelier chez soi, Bte S.G.D.G, en dan vraag ik mij af hoezo automatique, opwindbaar en dan loslaten doosje dicht, vingers WEG, zoiets, enfin voor de liefhebber, verzamelaar een must.....

circa 12/12 cm

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

gietijzeren donkerblauwe onderzetter met vissen

naast de populaire turquoise, gietijzeren Franse onderzetters, nu een hele grappige (niet oude) blauwe met vissen, minstens zo praktisch en decoratief.  voor binnen en buiten geschikt en je mooie tafel beschermd. op de eerste foto 's de bovenkanten, op de derde foto de onderkant!

leuker kunnen we het nauwelijks maken deze is 22 , zie ook de gedateerde andere onderzetters bij stijleffect.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

gietijzeren turquoise onderzetter

op veler verzoek bieden wij de stevige, leuke, turquoise , gietijzeren Franse onderzetter aan een praktisch en decoratief object voor binnen en buiten en je mooie tafel beschermd. op de eerste foto de bovenkant, op de tweede foto de onderkant!

leuker kunnen we het nauwelijks maken deze heeft een doorsnede van 22,5  cm en er wordt er nog een aangeboden bij stijleffect, beide in goede, gebruikte staat.

 

€ 0,00

 • Uitverkocht

messing reproducties van oud Hollandse meesters en de abdij van Middelburg

vier wandplaten in koper reliëf, het betreft drie messing reproducties van oud hollandse meesters "de vrolijke drinker" van Frans Hals, "het binnenhuisje" en de "kelderkamer" van Pieter de Hoogh, en de abdij van Middelburg.

ze zijn circa 20 cm

 

€ 0,00

 • Uitverkocht